За Stiga

Stiga произвежда свойте модели шейни и игри още от 1957г.

Историята на компанията започва още в далечната 1957г. когато е основана BANDA, фирма, която се занимава с производство на хилки за тенис на маса. По-късно е прекръстена на Stiga и е основан отдела с игри на компанията.

Първата игра на стига е настолният PRO Hockey, който след като шведския отбор по хокей на лед “Three Crowns” печели златния медал в Шампионската лига става истински хит в Швеция. Тогава при нас имаше еуфория по хокея, и ние създадохме перфектната игра.

Фабриката на Stiga в Швеция

cms-img

Stiga има един супер модерен завод! Изцяло проектиран за нуждите на компанията.

Фабриката е оборудвана с компютъризирани машини и се избягва ръчното производство с цел да се намали риска от човешка грешка.

Нашата история на кратко

  • Bengt Bandstigen създава компанията за тенис на маса BANDA през 1966, която после е прекръстена на STIGA Sports AB
  • През 1983 компанията започва да продава продукти за тенис на маса и през 2006 е създаден отдела за игри STIGA GAMES
  • Днес STIGA Sports AB продава своите продукти успешно в над 100 държави включително и България а продуктите за тенис и шейните snowracer са сред водещите в света
  • STIGA Games има дълга история, първата настолна игра на фирмата е създадена 1957г. и има 5 милиона продажби от тогава.
  • Шейната на STIGA Snowracer е създадена през 1965г. и от тогава милиони деца и родители се радват на удоволствието всяка зима.
  • Последните продукти, които STIGA разработва са бабминтон, мини тенис, колела и триколки, които скоро ще са налични и в България.